Curatie Beleid

Hier op algemeennieuws.nl hechten wij veel waarde aan goede inhoud voor onze lezers. In die geest zullen we vaak inhoud uit hoogwaardige bronnen op het web samenstellen of uittreksels van deze inhoud halen.

Het internet zelf is ontstaan op basis van het linken naar, delen met en aanbevelen van goede inhoud uit andere bronnen op het web. Curatie betekent het vinden van goed, geschreven en zeer relevant materiaal voor onze lezers. Door inhoud van uw site te kiezen, geven wij onze goedkeuring aan uw site. Dit betekent niet alleen dat we een uittreksel maken van uw inhoud, maar daarnaast geven wij het ook onze hoogste aanbeveling, en we moedigen onze lezers aan om uw inhoud te bekijken op uw website met een directe link terug naar uw bronmateriaal.

Onze curatie is ontworpen om onze lezers naar uw site te sturen zodat u nieuwe bezoekers kunt laten kennismaken met uw topkwaliteit content. Wij hebben uw content gekozen omdat deze op een of andere manier uitstekend was. Als u wilt dat wij geen inhoud van uw website cureren, neem dan gewoon contact met ons op en verzoek uw verhaal te laten verwijderen. Wij zullen zo snel mogelijk voldoen aan uw verzoek tot verwijdering en u op onze lijst van sites plaatsen om nooit meer uittreksels uit te halen.

De meeste uitgevers en websites zijn erg blij om extra exposure en lezerspubliek te krijgen voor hun inhoud als gevolg van onze curatie.

Curatiebeleid:

De meeste online uitgevers erkennen de waarde om hun verhalen en artikelen te hebben:

  • geciteerd
  • becommentarieerd
  • besproken
  • gediscuseerd
  • in het kort nieuwe lezers aan hun artikelen blootstellen

Het sociaal delen van goede inhoud vergroot uw bereik, de impact, de verkeersintensiteit en uiteindelijk de winst van de website van de oorspronkelijke uitgever. Wij halen uw inhoud uit om onze bezoekers te informeren, en dan te verwijzen naar de oorspronkelijke bron van het uittreksel.

Wij willen dat onze lezers uw inhoud en uw website ontdekken en bezoeken. Wij willen dat u meer dan tevreden bent dat wij uw inhoud hebben geciteerd, verwezen of gebruikt.

"Eerlijk gebruik" normen, praktijken en juridische beslissingen zijn nog steeds in ontwikkeling online. Wij denken graag dat onze normen een verfijning zijn die verder gaat dan de strikt juridische interpretatie van fair use.

Wij hanteren hogere normen dan "Eerlijk gebruik". We streven naar "opgetogen gebruik". Als u niet blij bent met een uittreksel en een link van onze site, laat het ons dan direct weten.

Wij zullen de situatie onmiddellijk corrigeren. We halen uw inhoud op dezelfde manier als wij hopen dat anderen onze inhoud zullen samenstellen. Als je een verhaal op onze site leuk vindt, ben je vrij om het zo wijd mogelijk te citeren als je zelf wilt. In ruil daarvoor geeft u ons een duidelijke vermelding, een link naar de originele pagina op onze site, en een aanmoediging voor geïnteresseerde lezers om onze originele webpagina te bezoeken.

Neem zoveel mogelijk van onze inhoud als u denkt dat uw lezers van zullen genieten. Gewoon een link, krediet, en moedig de lezer aan om de originele site te bezoeken. Dat is wat we doen. Dat is wat het internet heeft opgebouwd. Dat is waar het bij sociaal delen om draait. Iedereen heeft er baat bij dat de inhoud gedeeld wordt volgens dit beleid.

Het allerbelangrijkste....

Delen en cureren en uittreksels van normen zijn nog steeds in ontwikkeling online. Onze normen kunnen heel goed afwijken van de uwe. Als u wilt dat we nog vrijgeviger zijn met links en krediet, laat het ons weten. Als u het gevoel heeft dat uw verhaal te veel uittreksels heeft gehad, laat het ons dan ook weten. We zullen het snel oplossen.

Gebruik ons contactformulier als u vragen heeft over het hier beschreven beleid.

We publiceren ook door gebruikers gegenereerde content. Wij verzoeken onze websitegebruikers om deze curatierichtlijnen ook te volgen, maar kunnen niet elke inzending controleren. Als u een auteursrechthebbende bent en u wilt materiaal verwijderd hebben van onze site, lees dan ons DMCA (Digital Millennium Copyright Act) beleid en de verwijderingsprocedure.