Medewerkers van Ring camera's spioneren op priveleven van klanten

Medewerkers van Ring camera's spioneren op priveleven van klanten

Ring is een huisbeveiligingsbedrijf dat met camera's uitgeruste deurbellen en andere op het internet aangesloten camera's maakt en zoals al eerder vermeld in dit artikel zijn Ring camera's niet zo veilig als het lijkt, maar wat volgt is nog erger.Ring-medewerkers hebben 24 uur per dag toegang tot live-beelden van gebruikers en we weten zeker dat ze deze beelden van mensen in hun huis bekijken! En noch Ring, noch Amazon (die eigenaar is van Ring) hebben stappen ondernomen om dit te voorkomen volgens Fight for the Future.Als je een Ring deurbelcamera systeem hebt, hebben we slecht nieuws voor jou. Het "smart home" bedrijf van Amazon, waar de internetreus meer dan 1 miljard dollar voor heeft uitgegeven, heeft blijkbaar de privacy van zijn klanten op een behoorlijk schokkende manier geschonden volgens de New York Post.


Een nieuw rapport van The Intercept citeert onbenoemde bronnen die bevestigen dat ingenieurs en leidinggevenden bij Ring "zeer geprivilegieerde toegang" hebben tot de camera's van de klanten, waarbij zowel de deurbellen van de Ring als de camera's in huis worden gebruikt.DE "SMART HOME" van de 21e eeuw moet niet alleen een monument voor het gemak zijn, zo wordt ons verteld, maar ook voor onze bescherming, een Tony Stark-achtige luchtbel van waakzame algoritmen en op internet aangesloten sensoren die onophoudelijk over ons waken.Maar voor sommigen die de beveiligingscamera's van Amazon's Ring hebben verwelkomd, zijn er meer dan alleen maar algoritmen die door de lens kijken, volgens bronnen die gealarmeerd zijn door de trieste privacypraktijken van Ring.


Het enige wat blijkbaar nodig is om de live-feeds af te tappen is het e-mailadres van een klant. Dit betekent dat het bedrijf zo flagrant laks is geweest met betrekking tot veiligheid en privacy, dat zelfs mensen buiten het bedrijf dit hadden kunnen doen, door slechts jou e-mailadres te gebruiken, aldus het rapport.


Die patentaanvraag ziet eruit als een combinatie van deurbelcamera's en gezichtsherkenningstechnologie om een systeem op te bouwen dat gebruikt kan worden om beelden van mensen die aan uw deur verschijnen te matchen met een "verdachte personen"-databank.


Ring camera in huis


Ring foto: www.pocket-lint.com


Met betrekking tot dit nieuwe rapport onthulde The Intercept ook dat een Ring R&D (Research and Develoment) team in Oekraïne toegang kon krijgen tot een map met "elke video die door elke ringcamera ter wereld wordt gemaakt". Alsof dat nog niet erg genoeg was, konden die medewerkers bovendien toegang krijgen tot een "bijbehorende database die elk specifiek videobestand koppelde aan bijbehorende specifieke Ringklanten".En het wordt nog erger. Die video's waren ook, je raadt het al, niet versleuteld. Omdat, waarom anders? Ring besloot dat het te veel zou kosten.Dit scenario doet denken aan de overeenkomstige "God-mode" kaart die gedetailleerde passagiersbewegingen onthulde. Dit is ook iets van een open geheim binnen het bedrijf, met Intercept bronnen die zich herinneren hoe ingenieurs elkaar soms plaagden over wie ze na afspraakjes naar huis hadden meegenomen. De implicatie was dat ze elkaar bespioneerden.


Een woordvoerder van het bedrijf gaf het soort verklaring dat je zou verwachten, over hoe het bedrijf geen tolerantie heeft voor werknemers die de privacylijn overschrijden. Maar Ring weigerde direct te reageren op punten die in dit nieuwe rapport aan de orde worden gesteld.


Ook het vermelden waard: "Noch in de servicevoorwaarden van Ring, noch in haar privacybeleid wordt melding gemaakt van de handmatige video-annotatie die door mensen wordt uitgevoerd, en evenmin wordt in beide documenten melding gemaakt van de mogelijkheid dat Ringpersoneelsleden überhaupt toegang hebben tot deze video's", concludeert het Intercept artikel.Zelfs met een afdoende sterk beleid blijft de vraag of eigenaars van een Ring camera vertrouwen moeten hebben in een bedrijf dat ooit het bovenstaande toelaatbaar heeft geacht.Beelden van Intercept


Beelden van Ring camera's achter de schermen


Een nooit eerder gepubliceerd beeld uit een intern ringdocument trekt de sluier van de hoge veiligheidsambities van het bedrijf weg: Achter al het computergebeuren zat een team van mensen die dag in dag uit hokjes rond onbekenden tekenden, terwijl ze met moeite de schijn van een menselijk oordeel over een algoritme oplegden. (The Intercept heeft een gezicht uit het beeld bewerkt.)


The Intercept


The Intercept is een prijswinnende nieuwsorganisatie die toegewijd is aan het verantwoordelijk houden van de machtige door middel van onbevreesde, vijandige journalistiek. Het diepgaande onderzoek en de niet aflatende analyse richten zich op politiek, oorlog, toezicht, corruptie, het milieu, technologie, strafrecht, de media en nog veel meer.


The Intercept geeft haar journalisten de redactionele vrijheid en juridische ondersteuning die ze nodig hebben om corruptie en onrechtvaardigheid aan de kaak te stellen, waar ze die ook vinden. EBay oprichter en filantroop Pierre Omidyar zorgde voor de financiering om The Intercept te lanceren en blijft dit ondersteunen via First Look Media Works, een non-profit organisatie.