17-jarige beschuldigd wegens neerschieten van studenten is niet schuldig bevonden aan moord

17-jarige beschuldigd wegens neerschieten van studenten is niet schuldig bevonden aan moord

LYNCHBURG, Va. (WSET) -- Een 17 jarige belast met het doden van een student van de Middelbare school van het Glas van E.C. en het streng verwonden van een andere zijn gevonden niet schuldig aan moord.Austin Rozdilski werd belast met tweedegraadmoord, het kwaadwillige verwonden, gebruik van een vuurwapen in de commissie van een moord, en gebruik van een vuurwapen in de commissie van het kwaadwillige verwonden. De enige aanklacht waaraan hij schuldig is bevonden, is het onrechtmatig verwonden van een vuurwapen, dat is teruggebracht van de aanklacht wegens kwaadwillig verwonden.


De politie van Lynchburg reageerde op een schietpartij op Yorktown Avenue op 16 mei, waar ze de 18-jarige Dre'yon Browley, bekend als "Biggs", en de 18-jarige Justin Barnett, bekend als "JB," met schotwonden vonden.


Browley werd bij aankomst dood uitgesproken nadat hij naar het ziekenhuis was gebracht en Barnett was enkele weken in het ziekenhuis na een schot in de billen.


Rozdilski werd gearresteerd verscheidene uren na de schietpartij in de Provincie van Campbell.


 


Een onderzoeker met de Afdeling van de Politie van Lynchburg getuigde Maandag dat het de moeder van Rozdilski was die autoriteiten riep en hen vroeg om met haar zoon te spreken over de schietpartij die zij beweerde dat hij bij betrokken was.


 


Een verklaring die door een detective werd geschreven, liet zien dat Rozdilski toegaf dat hij de twee E.C. glasstudenten neerschoot en zei dat het vuurwapen dat hij gebruikte in zijn voertuig lag.


De prosecutie ging verder met te zeggen dat Rozdilski die avond, op verzoek van Browley en Barnett, naar The Meadows Apartments was gegaan en in een fysiek geschil met Browley terecht kwam.


Tijdens de ruzie zei de aanklager dat Barnett in de tegenovergestelde richting liep en dat Rozdilski twee schoten op hem had afgevuurd; de ene kogel raakte Browley en doodde hem, ze zeiden dat de andere Barnett had geraakt.


Hij zei dat hij kwam opdagen en de twee hem probeerden te beroven. Hij zegt Browley hem duwde en een kanon op hem richtte en dat hij daarom eerst schoot.


Barnett nam ook de tribune. Hij vertelde de jury dat het plan was om Rozdilski een Glock 19 te verkopen, maar die had hij op geen enkel moment in aanleg. Hij zegt dat toen Rozdilski verscheen, er geen kanon was, hij zeer boos werd en begon te schieten, een van die schoten doodde Browley.


Rozdilski's advocaat, Joseph Sanzone, zei dat hij uit zelfverdediging schoot.


De Procureur van de Commonwealth van Lynchburg zegt het resultaat teleurstellend vindt."Het niet schuldig oordeel over de beschuldiging van moord in combinatie met de jury die de andere beschuldiging van kwaadwillig verwonden reduceert tot onwettige verwondingen doet ons geloven dat de jury vond dat Rozdilski-acties tegen Browley en Barnett uit zelfverdediging zijn gedaan. Hoewel dit resultaat teleurstellend is, weet ik dat Senior Assistent Commonwealth's Advocaten Janell Johnson en Jennifer Bennett zich maandenlang hebben voorbereid op dit proces en hard hebben gevochten om Rozdilski verantwoordelijk te houden voor het feit dat hij de ene jonge volwassene het leven heeft genomen en de andere ernstig heeft verwond".De aanklacht wegens onwettige verwonding is nog steeds een misdrijf en wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van één tot vijf jaar.


Aangezien Rozdilski minderjarig is, kan een rechter besluiten hem als minderjarige te veroordelen, wat de tijd die hij zou moeten dienen zou veranderen.


Hij zal op 6 januari worden veroordeeld.